"A üzleti, business vezetk számára ötletek, gondolatébreszt írások, és a saját (és költség nélküli) továbbfejlesztésükhöz ezen az oldalon mindenféle business vezeti problémákra vonatkozó, szerintem hasznos, és AZONNAL ALKALMAZHATÓ cikkeket, szakirodalmakat gyjtöttem össze."
Szcs Tamás business coach

A cikkek, weblapok, dokumentumok listája folyamatosan bvül.

VEZETI CIKKEK, ÖTLETEK, BEVÁLT RECEPTEK, SZAKIRODALOM - SZCS TAMÁS BUSINESS COACH
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ 

SZCS TAMÁS BUSINESS COACH CIKKEI, TANANYAGAI, DOKUMENTUMAI
6+1 kulcskérdés 2011 elején

Válaszoljon az alábbi 7 kérdésre és az elttünk álló évben sokkal világosabb, egyértelmbb, elremutatóbb, fókuszáltabb lesz mindennapi élete, foglalkozása, hivatása. ...
A 6+1 kulcskérdés 2011 elején pdf dokumentum letöltése


Vezetés nehéz idkben – a bizalom visszaszerzése

A jelenlegi nehéz gazdasági helyzetben egy vezet számára sürgeten aktuális kérdés: hogyan lehet megrizni, st, létszámcsökkentés esetén, növelni beosztottjai munkateljesítményét. Ez a cikk hasznos mind business vezetk és mind business coachok számára.
Pdf dokumentum letöltés

Reakcióink a küls világ és a cégen belüli történésekre – változáskezelés, változásvezetés vezetknek

Ez, a késbbiekben további cikkekkel kiegészül, dokumentum segíti az embereket, munkatársakat, irányító business vezetket, cégen belüli bels business coachokat, hogy megértsék a változások természetét, gyorsabban tudjanak reagálni, és fel tudjanak készülni a változásokra.
Pdf dokumentum letöltés

Elegem van a munkahelyi változásokból! Mi a teend?

A mai nehéz idkben egymást érik a ránk ható kellemetlennél kellemetlenebb változások. A dokumentum megmutatja hogyan lehet egy változást számunkra elnyös lehetséggé formálni. Ezt a cikket business coachok javasolhatják minden, a változásokban érintett számára.
Pdf dokumentum letöltés 

További cikkek, tananyagok, dokumentumok Szcs Tamás manager coachtól

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

VEZETKNEK JAVASOLT CIKKEK, WEBLAPOK - SZCS TAMÁS BUSINESS COACH

A web egyik legkiválóbb leadership weboldala (volt?)
Ha áttekintést szeretne kapni, a vezetés, a leadership és a business management, business coaching szakirodalmából, els helyen mindenképpen javaslom, hogy látogasson el a bnet honlapjára. Itt mindenféle vezetéssel, a leadership témakörével kapcsolatos dokumentumok, tudományos kutatások eredményei, gyakorlati ötletek megtalálhatók olyanok, amiket egy business coach szívbl ajánlhat mindenkinek. Nagyon jók a hírlevelek is, amikre érdemes feliratkozni. Ugyan kissé megváltozott, harsányabb lett az eredeti bnet.com, mióta megvette a CBS, de a tartalmak még mindíg elég jók.
http://www.cbsnews.com/moneywatch/management/

Vezeti készségek blog
A Management Skills Blog célja: segíteni a vezetket, hogy munkájukat egyre jobban, egyre hatékonyabba végezzék. Ugyanez a célja a business coachoknak is. A rövid cikkek gondolat ébreszt, elgondolkodtató és hasznos bejegyzéseket tartalmaznak.
http://www.managementblog.org/page/2/


A Fortune Magazin felmérésének összefoglalója a business coaching eredményeirl

A Fortune Magazin a világ 1000 legnagyobb vállalatai körében tartott vizsgálat szerint a coaching pénzügyileg átlagosan kb. 6x több eredményt hozott, mint amennyibe került.
http://money.cnn.com/magazines/fortune/fortune_archive/2001/02/19/296856/index.htmTovábbi cikkek, weblapok

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

MANAGER SZAKIRODALOM - SZCS TAMÁS BUSINESS COACH

Vezet eredményesség tréning – VET – Thomas Gordon
A sikeres emberi kommunikáció alapkönyve, ami A szüli eredményesség tanulása és A tanári hatékonyság fejlesztése sorozat része. A közlés sorompókat, de fleg lebontásukat nemcsak az business vezetknek, business coachoknak, hanem mindenkinek meg kellene ismerni, de fleg a mindennapi életben alkalmazni.

A team, avagy az együttmköd csoport – Meredith Belbin
"Kell egy csapat!" - hallani manapság mindenünnen. Nem arról van szó, hogy leértékeldtek a zseniális tudósok, magányos hsök, gyorslábú sprinterek, de kétségtelen, hogy összetettebbé, bonyolultabbá váltak a feladatok, élesebbé a verseny. Belbin a hatékony vezeti teamek kialakításának egyik legismertebb szakértje. Könyvének megírását, több évtizedes kutatómunka elzte meg. – idézet a könyv ismertetjébl. kiadványából. A könyv alapmunkája az un. team coachingnak, azaz közösségek hatékonnyá fejlesztésének. A business vezetknek, business coachoknak és team coachoknak szóló könyv több Internetes könyvesboltban is megrendelhet.

Angolul jól olvasók számára – a businesss coach ajánlata
Vannak olyan Internet oldalak, amelyeken keresztül tartalmában igen értékes, angol nyelv könyveket lehet pdf formában letölteni. Business coachként ajánlom például az alábbi oldalt, ahol elször érdemes végig nézni a kínálatot, majd válasszuk ki a számunkra érdekes könyvet. A kívánt dokumentumot részletez lap alján megtaláljuk a letöltés helyét és néha a kibontáshoz szükséges jelszót. A dokumentumot, valószínleg valamilyen nyilvános tároló helyen találjuk, meg, ahova egy anonimitást jelent lapon keresztül jutunk. Itt az ingyenes letöltést választva, várhatóan néhány másodpercig várni kell a dokumentum letöltéséig. Megéri kivárni a jelzett idt, mert onnantól kezdve a szokásos internetes letöltéseknek megfelelen kaphatjuk meg a könyvet, vagy cikket.
http://www.freebookspot.ws/TopTen.aspx?Category_ID=156

További szakirodalmak

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Az elméleti ismeretek bvítése a vezeti tudásnak csak az egyik oldala.

A másik a gyakorlat, ahol a problémák és nagyobb feladatok megoldásának hatékonnyá alakítására, a vezeti készségek személyes továbbfejlesztésére a leghatékonyabb út:
a coacholás.

”Sikeres vltoztats” - MOST!
A ”Sikeres vltoztats” coaching konzultci kockzat nlkli.

Ha az els beszélgetés nem ízlése szerint való, sem folytatási, sem fizetési kötelezettsége nincs.
A helyszínt is Ön határozza meg: lehet akár az Ön irodája, akár nálam is. 

Már errl az els alkalomról is kézzelfogható eredményekkel fog távozni:


+ világosan, egyértelmen megfogalmazott, elérend célok,
+ létrehozunk egy tervet a célok megvalósításához,
+ felfedjük a célok elérését hátráltató bels akadályokat és korlátokat,
+ a konzultáció befejezésekor megújulva, energiával megtelve, sokkal motiváltabban fog dolgozni céljai megvalósításán.          A ”Sikeres változtatáskonzultációhoz küldjön emailt a  info@managerCoach.hu   
 
                                       címre NÉV és TELEFONSZÁM adatokkal! 

Javaslom, jelentkezzen hamar, mert a hetenkénti kockázat nélküli konzultációk száma max.10.   Emailjére 24-48 órán belül jelentkezünk és idpontot egyeztetünk!

 

 Szcs Tamás

manager coach, üzleti vezetk trénere
PBM Consulting
1117 Szerémi sor 12/B

info@managerCoach.hu


mobil telefon:
+36 30  274 6550

vissza a foldalraimpactforcoaches logo

Ugrs a kezdlapranbsp; Oldaltrkp